page_title_sensei
Page_Subtitle_Peter_Thoon_2
random_fotos_sensei_peter01
Peter begon in augustus 2001 met het beoefenen van Jiu Jitsu in de toenmalige Leffingse club Yukio Tani Arashi onder leiding van Patrick Daeleman. Al vlug liet hij zijn toenmalige sport judo "in de steek" om zich volledig toe te leggen op het Jiu Jitsu. Na 3 jaar intens trainen met een gemiddelde van 3 trainingen per week en talloze stages in binnen- en buitenland, kon Peter op 27 augustus 2004 zijn examen voor bruine gordel succesvol afleggen onder toezicht van Sensei Leslie Ottoey.

Peter was toen ook actief in de verschillende competitiestijlen van het Jiu Jitsu. Hij behaalde meerdere malen gouden, zilveren en bronzen medailles op zowel nationale als internationale competities in de disciplines ‘Groundfight’ en ‘Random Attacks’.

Ondertussen werd er in Koekelare een 2de dojo geopend van de moederclub in Leffinge met Peter als verantwoordelijke. Dit kwam naar aanleiding van een succesvolle zelfverdedigingscursus in de gemeente. Na 2 jaar een aparte dojo te hebben in Koekelare onder leiding van Patrick Daeleman, werd het tijd om op eigen benen te gaan staan.

Op 3 december 2006 deed Peter het examen om zijn zwarte gordel 1ste Dan te behalen. Hij slaagde en kon zichzelf nu als Sensei laten aanspreken. In december 2008 slaagde hij voor zijn examen van 2de Dan. Na een bewogen jaar 2009, kon hij zijn activiteiten terug verleggen naar de dojo van Leffinge. De club werd als het ware opnieuw geboren onder de naam Yukio Tani Yoshiki met een volledig nieuw bestuur. Het aantal leden dat we nog over hadden van in Koekelare is er op 1 jaar tijd verdrievoudigd. En de club blijft groeien. Er werd opnieuw gestart met een aparte training voor de juniores waarbij we konden rekenen op een 10 tal starters vanaf de eerste les in september 2009. Sensei Peter heeft op 27 mei 2012 succesvol zijn examen voor 3de Dan afgelegd. Op 29 mei 2018 heeft Sensei Thoon Peter zijn examen voor 4de dan afgelegd met een goed resultaat. Sinds 29 mei is onze hoofdtrainer trotse drager van de Yondan graad. Op 19 februari 2023 behaalde Peter de 5de Dan.

Koen Maertens is intussen ook zwarte gordel 1ste Dan geworden. Koen is nog 1 van de leden die nog is meegekomen uit de club in Koekelare.

Ondertussen is de club een vaste waarde geworden binnen het Jiu Jitsu. Dit zowel binnen de eigen federatie Yoshimi Rengoukai als bij de Vlaamse Jiu Jitsu Federatie (VJJF). De club organiseert jaarlijks een groot tornooi ‘Random Attacks’ en ‘Groundfight’ waar meer dan 100 deelnemers strijden in hun categorie. De club organiseert ook regelmatig grote en kleine stages. Ook gaat de club regelmatig naar stages in het buitenland.

In 2021 en 2022 is er een cursus van Sport Vlaanderen voor jeugd initiator en een deel van de cursus zal plaatsvinden in onze club in Leffinge.