page_title_lesgevers
 
page_subtitle_koen_maertens
 foto_koen_maertens Op zoek naar aanvullende technieken voor de job, een beter zelfbeeld en zelfkennis, kwam ik bij jiu jitsu Koekelare de zelfverdedigingscursus volgen ergens in 2006.

Mijn nieuwsgierigheid naar inzicht in de wereld van krijgskunsten en de puur verdedigende stijlvorm, deed me beslissen verder te doen in deze federatie. Dat kon op mijn eigen tempo, wat een ongekende luxe is.

En surplus was het goed voor mijn lijf en leden: rugpijn verdween, conditie bleef scherp. En nu is het tijd om mijn vergaarde kennis met anderen te delen. Intussen ben ik zelf al zwarte gordel en word ik aangesproken als sensei op de tatami. Ik vervang onze hoofdtrainer bij zijn afwezigheid. Tot in de dojo?

  page_subtitle_bjorn_verpoort
foto_bjorn_verpoort Mijn eerste ervaring met de kunst der vechtsporten was een initiatieles jiu-jitsu in de lagere school. Dat beviel me enorm maar het duurde tot mijn 16 jaar voordat ik de stap zette en mij inschreef in de Shotokan karateclub te Koksijde.

Ik trainde bij in Ieper en haalde daar de blauwe gordel. Familie en werk bij Defensie riepen dit een halt toe maar ik kon de sport niet missen. Na enkele jaren trainen bij Jiu jitsu Veurne en een tweede buitenlandse opdracht besloot ik de draad terug op te nemen bij Jiu jitsu Leffinge waar ik sinds 2016 train en een blauwe gordel draag. Tevens ben ik specialist/lesgever geweldbeheersing bij de lokale politie waar ik heden ook al een 8 jaar werk.

Mijn doel is mij verder bekwamen in deze mooie, totale vechtkunst en de geleerde vaardigheden delen.

page_title_nick_sesier
 foto_nick_sesier Na in mijn jeugd enkele jaren Judo te hebben gedaan bleef ik geïnteresseerd in de kust van de gevechtssport. Tijdens de opleiding in de politieschool bleek mijn vroegere ervaring een pluspunt te zijn. Door regelmatig in contact te komen met personen die moeten overmeestert en bedwongen worden ging ik op zoek naar een gevechtsport die functioneel was voor mijn job.

Ik vond het plezier van de kunst van de gevechtsporten terug bij Jiu Jitsu Leffinge waar de sport niet alleen een zeer nuttige extra is voor mijn werk maar ook voor mijn lichaam en geest. In Jiu Jitsu Leffinge heb ik een leuke groep gevonden die elkaar helpt en motiveert en inspireert om het beste van zichtzelf te geven. De afwisseling tussen conditietraining en technieken is een meerwaarde die het leven gezonder en rijker maakt.

Sinds 2019 ondersteun ik de hoofdtrainers in het aanleren van de technieken aan de junioren en senioren. Omdat ik tijdens mijn opleiding tot hoofdinspecteur van politie mijn sleutelbeen gebroken heb en vervolgens de uitbraak van de coronapandemie heb ik mijn ambitie niet kunnen waarmaken om in 2021 1ste dan te behalen.

Ik hoop in de volgende jaren zeker dit doel nog te kunnen bereiken en hoop samen met jullie nieuwe technieken te kunnen ontdekken.